Revija Kolubara broj 213 - Januar 2012

Plaketa

Valjevac Ličnost 2011. godine
Redakcija
Jedanaestog januara, a to je dan osnivanja Izdavačkog društva „Kolubara”, Revija „Kolubara” će, osamnaesti put, izabrati Valjevca ličnost godine. (1 komentar)

Jb vas asvalt
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Ne treba se tu dvoumiti, Najviše priznanje grada Valjeva, vazdušnom linijom i dalje, treba brate dobije taj Mića. Da se isto tako dokuje i za Poćutu, tog Teodosija, Demokratsku trudbenicu koja, dinar gore, dinar dole, ima platu od 367 'iljada dinara. (1 komentar)

Mrka i statisti
Branko Vićentijević
Kako je Koridor 11 iz Nepričave napredovao do panel diskusije na Divčibarama * Kako NNKZO gradi Skadar na Bojani pored Ljubostinje * Kako koaliciono funkcionišu paša Radiša (SPS) i kum Bobiša (DS) * Zbog čega je budući gradonačelnik valjevski Veliki Štrumf (DS) preusmerio sirotinjski Beovoz  na Prokop (2 komentara)

Jedino podesno za biblioteku
Dom vojske
Vlada Simović, arhitekta
Predlozi koji su se pojavili u septembarskom i oktobarskom broju Revije „Kolubara” pobudili su me da se ponovo oglasim, sa nadom da ću pomoći da se problem nove namene Oficirskog doma lakše reši.

Sećanje srcem
Sećanje Milene Stojićević, devojačko Nenadović
Velika kuhinja u Karađorđevoj 101. Ulazim u hoklicu okrenutu naopačke i putujem.  Zažmurim, već sam u vozu, pa u avionu, kolima… Putujem, putujem… Kasnije sam proputovala svet ali nije bio tako bajkovit, uzbudljiv i šaren kao iz moje hoklice u kuhinji Karađorđeve 101. 

Decembarsko otrežnjenje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Budžetsko uzdanje u prodaju „Doline izazova” * Najezda supermarketa * Beovoz od i do  Prokopa * „Neka visi Pedro” – brana Rovni * Noćno šenlučenje * Štrajk policije * Vraćene crkvene knjige * Vukova nagrada Belom Markoviću * Roma u kući kralja Petra * „Od Mocarta do Vivaldija” (1 komentar)

Beše vreme, i prođe
Sećanje Gordane Dode Andrić
Bilo je to vreme kad se odrastalo u dvorištima, a naše je bilo najlepše i najveće, sa najviše dece. Porodice koje su živele u zgradi Karađorđeve 101 većma su imale troje, četvoro, a neke i petoro dece. Retke su bile one sa jednim ili dvoje.

Pobuna na brodu Baunti
Radoš Glišić
U novoj 2012. godini imate retku priliku – POBUNITE SE „mirnim putem” – ne morate na ulice, ne trebaju vam barikade ni transparenti, pištaljke nikako – izborna je godina!!! (2 komentara)