Revija Kolubara broj 183 - Jul 2009

Regionalizacija zaobilazi Valjevo
Branislav Cole Kovačević, Liga za Šumadiju, Kragujevac
Još je u 19-tom veku poneko shvatio da se „beogradizacijom” urušava Srbija, ali se potkopava i sam Beograd. Ipak, sve to i danas traje!

U Sitardu, posle dve decenije
Sittard
Dušan Arsenić
U Sitardu sam prvi put bio 1988. godine kao deo tehničke ekipe koja je u tom holandskom gradu postavljala veliku izložbu privrede Valjeva.

Gubernator i šerif
Valjevo, skupština
Branko Vićentijević
Ko to tamo smišlja dnevni red za sesije Gradske skupštine u Valjevu sa preko 60 tačaka * Šta je zajedničko u brizi o Valjevu, iz Beograda, Milomiru Miniću i Milovanu Markoviću (1 komentar)

Istina o brani na Gradcu
Brana na Gradcu
Velibor Berko Savić
Nije tačno da je brana projektovana radi „zaustavljanja nanosa” (tzv. retardaciona brana), već kao jedan od objekata rekreacionog centra opštine Valjevo, kao jedno od kupališta. (2 komentara)

Doktor Fuzi (1933-2009)
Miodrag Živanović – Miša Fuzi
Branko Vićentijević
U Beogradu je 7. juna preminuo profesor hirurgije Medicinskog fakulteta u penziji dr Miodrag Al. Živanović – Miša Fuzi (76)

Junska preterivanja
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Povratak Izraelaca u Valjevo? * Donatorski podvig Ljižanke Marije Sajić i škrtost Ministarstva prosvete spram Istraživačke stanice * O Valjevcima i Slovencima * Međunarodni salon fotografije

Milioni
uvodnik 183
Radoš Glišić
Srbija je zemlja u kojoj se rađa, živi i, naravno, umire.Reklo bi se kao i u svakoj drugoj zemlji. Kad se priđe bliže, nije baš sve tako na svom mestu.