Revija Kolubara broj 206 - Jun 2011

foto: www.valjevo.rs

Nova Karađorđeva
Radovan Marjanović
Ko hoće lako će se setiti da je osuda rekonstrukcije Karađorđeve bilo prilikom svakog rada! Duplih traka ka Iverku, sudova, zgrade Opštine... (2 komentara)

Radovi
teo.m
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Kad već rađeni radovi pre roka, bila je to prilika da na mestu opštinskog parkinga, bude fontana, drvored, jok, ost'o parking, kao prava mera Vizije onih koji rukovode gradom. (1 komentar)

Karađorđeva ulica, nekadašnja
karadjordjeva m
Zdravko Ranković
Početnu istoriju valjevske Karađorđeve ulice formulisao je Radovan M. Drašković pre više od pola veka. Onda je to kao feljton i publikovano u listu „Napred” (od 7. avgusta do 18. septembra 1970). (1 komentar)

Školovanje, sa nestašlucima
Tehnička škola u Valjevu
Aleksandar Ilić
Pretprošle godine srednja škola u koju sam išao slavila je sedamdeset godina postojanja. Tom prilikom objavljena je monografija u okviru koje su tekstovi bivših učenika (1 komentar)

Gradac, nekad i sad
Gradac
Stevan Apostolović, Beograd
U davna vremena (pre 50 i 60 godina) pisao sam o ovoj reci i navodio činjenice koje reku Gradac dovode do uništenja. Baš tako, do uništenja. (3 komentara)

Velikani
metalac
Branko Vićentiejvić
Na fotografiji Sretena Pantelića, koja je načinjena posle utakmice Metalac-OKK Beograd u ligaškom delu ovogodišnjeg takmičenja, nalaze se velikani valjevske košarke (1 komentar)

Majska (pod)sećanja
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Novi sjaj Karađorđeve ulice * Država platila 200 novih radnih mesta u „Gorenju” * U Valjevu 8.600 nezaposlenih i 4.300 socijalno ugroženih * Stradanje Ljižana od bujice (1 komentar)

Identitet
uvodnik 206 m
Radoš Glišić
Situacija sa našim identitetom kao narodom, ali i kao pojedincima, dobija u poslednje vreme neslućene razmere. (3 komentara)