Revija Kolubara broj 187 - Novembar 2009

Teodosije Krstić, vlasnik preduzeća

Na proleće - plivanje Valjevaca u pokrivenom bazenu?
Ljiljana Ljiljak
Skoro senzacionalno među Valjevcima je krajem leta odjeknula  izjava Teodosija Krstića, vlasnika preduzeća INGRAP-OMNI, o njegovoj spremnosti da na lokaciji  nekadašnje Kožare podigne zatvoreni bazen!

Valjevci u dijaspori
Redakcija Revije Kolubara
U Reviji „Kolubara” ćemo, počev od ovoga broja, naročitu pažnju poklanjati našim zemljacima, odnosno onim ljudima iz čitavog Kolubarskog okruga, koje su život i poslovi odveli u druge zemlje (11 komentara)

Da vratimo osmeh
Zoran Jakovljević: prigodna reč na početku takmičenja
Branko Vićentijević (foto: Sreten Pantelić)
Grupa entuzijasta okupljena oko Kruga prijatelja košarke pokrenula Kolubarsku basket ligu rekreativaca sa 10 ekipa, 150 takmičara, sudijama, gledaocima…

Šest prema četiri
Predoktobarski susretSPS ministra Dačića i DS gradonačelnika Jakovljevića
Dragan Todorović
Vele da su se demokrate i socijalisti dogovorili i ko će koliko Svojih da zaposli u Parking servisu. Pa, ima li ko da odsvira kraj? Nema.

Podsećanje i prisećanje
Branko Vićentijević
Kada je o zdanju na Titovom trgu reč, a još više o zaposlenim funkcionerima i njihovim potrčcima, mora se primetiti da tamo malo ko zna čak i to ko je, i kada, bio gradonačelnik Valjeva!

Sve je na pet minuta
Društvo istraživača
Istraživački projekat „101 razlog zašto živeti u Valjevu” realizovan je glasanjem na internetu 9.500 mladih Valjeva. Organizator je Društvo istraživača Vladimir Mandić Manda uz podršku fonda za otvoreno društvo. (2 komentara)

Oktobarsko daždovanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Ruski kredit za prugu Valjevo-Loznica * Druga  decenija obnove od zemljotresa * Od Kožare do sportskog centra * Žal za Domom vojske * Nebulozno životno osiguranje * Jubilarno džezovanje * Prvi sneg

Protokol
uvodnik 187
Radoš Glišić
Događaj meseca, događaj godine, događaj decenije a možda i veka, bila je dakako poseta ruskog predsednika Medvedeva. (1 komentar)