Revija Kolubara broj 174 - Oktobar 2008

Zoran Jakovljević, gradonačelnik Valjeva

Nije lako biti Valjevu gradonačelnik
Darija Ranković, Foto: Dragan Krunić
Građevinski inženjer Zoran Jakovljević (1958) postao je 60-ti predsednik Valjevske opštine u njenoj istoriji i prvi gradonačelnik s obzirom na to da je Valjevo pre nekoliko meseci i formalno dobilo status grada. (2 komentara)

Živeo voz!
Zdravko Ranković
U ponedeljak, prvog (14. po novom kalendaru) septembra u 16 časova 1908. godine, počeo je saobraćaj prugom uzanog koloseka Zabrežje-Obrenovac-Lajkovac-Valjevo.

Ko ima - daj mu, ko nema - ne daj mu
Izbeglice iz Knina postradale u valjevskom zemljotresu
Branko Vićentijević
Poslednjeg septembarskog dana navršilo se deset godina od zemljotresa koji je Mionicu i Valjevski kraj pogodio u noći 30. septembra 1998. godine. (2 komentara)

Vesela jedina alternativa
Dragan Todorović
Za to vreme, i od ranije, Valjevo ko da nije Valjevo, gde god se okreneš vidiš da to nije Valjevo. Ako se nije išlo dalje, jel’ bre bio skoro u tom Šapcu!

Radikalsko kandilo...
Valjevo, Grb
Branko Vićentijević
Raskol u SRS, radikali u Kolubarskom okrugu uz Tomislava Nikolića * Da li će cepanje SRS dovesti do „velike (demokratsko-radikalske) koalicije” u Gradskoj skupštini Valjeva (1 komentar)

Septembarsko hlađenje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Zvanična predaja Valjevske toplane * Stogodišnjica prvog voza * Goloruki vatrogasci * Šumadijski čaj u Hongkongu * Jubilej valjevske košarke

Šojgu
Radoš Glišić
Šojgu je „održao čas dodatne nastave” koji su dobrovoljno pohađali i đaci, i profesori, i direktor, i poslužitelj. (1 komentar)