Revija Kolubara broj 177 - Januar 2009

Plaketa Ljubomir P. Nenadović

Valjevac Ličnost 2008. godine
Redakcija Revije Kolubara
Jedanaestog januara, a to je dan osnivanja Izdavačkog društva „Kolubara”, Revija „Kolubara” će, po petanesti put, izabrati Valjevca ličnost godine. U ime ovih novina to će učiniti žiri koji sačinjavaju naši novinari i saradnici. Pogledajte koga su  predložili valjevski novinari i istaknite svoje kandidate! (2 komentara)

Biblioteka je već slavna - samo je nema
Matija Bećković na proslavi 140. godišnjice Valjevske biblioteke
Readkcija Revije Kolubara
Reč Matije Bećkovića na proslavi 140. godišnjice Valjevske biblioteke „Ljubomir Nenadović” * Biblioteka je najpreča! * Arhitektonski projekti * U regulacionom planu

Predodređen za umetnost
Dva Dušana, Spasojević  i Arsenić
Dušan Arsenić
Izbor Valjevac ličnost godine je jedno od retkih vrednovanja te vrste koje je uspelo da preživi sve dečje bolesti koje inače prate slične izbore u našoj zemlji.

Kolubarski tajkun iz četvrtog veka
Radivoj Arsić i Ljiljana Ljiljak
Ljiljana Ljiljak
Bilo je dovoljno samo dvadesetak dana pa da arheolozi potvrde pretpostavke da su Anine za sada najveći i najznačajniji objekat iz četiri veka prisustva Rimljana na prostorima Valjevskog kraja (1 komentar)

Prestupi u prestupnoj godini
Branko Vićentijević
Leto gospodnje 2008. ostaće upamćeno i po tome što je u politici, sve zarad naroda i države, nemoguće postalo jedino ispravno i moguće, pa bi u 2009, nastavili se tako, čudnih koalicija tek moglo da bude

Decembarski haj – nehaj
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Jubilej podstanarske Valjevske biblioteke * Prvi stanovi za porodice palih boraca   Plate u naturi * Porodično nasilje – biju supruge, neretko i majke * Betovenove sonate sa Kolundžijinog „Gvarnerijusa” (1 komentar)

Bora Vujić
Bora Vujić
Zdravko Ranković
Valjevo je 8. decembra ostalo bez Borislava Bore Vujića, koji je višestruko zavredeo da među sugrađanima dugo bude pamćen. (2 komentara)

Aca „Santoro”
Aca
Branko Vićentijević
Na Nikoljdan je iz daleke Amerike stigla vest da je dan ranije na tamošnjim drumovima, u lančanom sudaru, za volanom svoga kamiona tragično nastradao Aleksandar Nikolić – Aca Santoro (55) (3 komentara)

Sve se već dogodilo
Uvodnik 177
Radoš Glišić
Kako stoje stvari, u 2008. godini sve nam se već dogodilo. Kosovo je proglasilo nezavisnost. Na izborima u maju pobedile su proevropske snage. (1 komentar)

Vigor Majić
"Vreme"
Rukovodeći se samo jednim kriterijumom – pozitivnim doprinosom unapređenju društvenih institucija – uredništvo nedeljnika „Vreme” je za ličnost 2008. godine jednoglasno izabralo Vigora Majića.