Revija Kolubara broj 189 - Januar 2010

Neki od predloženih kandidata za Ličnost 2009. godine

Valjevac Ličnost 2009. godine
Redakcija Revije Kolubara
Jedanaestog januara, a to je dan osnivanja Izdavačkog društva „Kolubara”, Revija „Kolubara” će, šesnaesti put, izabrati Valjevca ličnost godine. (2 komentara)

Hrkljuš u pravosuđu
Okružni sud u Valjevu
Branko Ž. Vićentijević
Obrazloženja o neizboru tek će uslediti, a valjevsku javnost najviše intrigira zbog čega su „poginuli” Dragan Obradović, Milan Aleksić i Mitar Đenisić, sudije Okružnog suda

Valjevci u dijaspori
Saša Bojičić sa sinom Aleksom
U Reviji „Kolubara” od predprošlog broja posebnu pažnju poklanjamo našim zemljacima u tzv. dijaspori. Finalni rezultat ove naše višemesečne akcije mogla bi da bude knjiga koja bi se, na primer, zvala „Ko je ko – Valjevci u dijaspori”. (9 komentara)

Sve moj do moga
Zasedanje Skupštine grada
Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Valjevo ima tablu koja veli da je Grad, ima i Viziju, ali za sve to nema veze i te potrebe, jerbo Vizija razne i partijske Bulumente živi i deli se prostom deobom (1 komentar)

Kula u centru Valjeva
Ljiljana Ljiljak
Sa arhitektom Ljubicom Dražić o njenim projektima stambenih zgrada, školi u Brađanima, trgovima... (2 komentara)

Decembarsko kaljenje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Natezanje budžeta * Ufanje u Čehe * Gazdinska rigidnost bivših levičara * Budi efikasan * Prosejavanje sudija * Poboljšanje otpornosti na katstrofe * Snežni početak vakcinacije i raspusta * Dobričin prsten Voje Brajovića i životno delo Jordana Ivanovića * „Noć budala”

Fotografi valjevskog kraja
Stevan L. Jovanović
Zdravko Ranković
U narednom razdoblju nastojaćemo da upotpunimo poneke ovde već publikovane životopise i da predstavljamo one koji su nam bili nepoznati. (4 komentara)

Čestitka
Radoš Glišić
Srećna vam Nova 2010. godina! Ne dozvolite da o 2009. govorite kao o dobrim starim vremenima.