Revija Kolubara broj 219 - Jul 2012

Goodnight, Valjevo

Laku noć, Valjevo
Branko Vićentijević
U Srbiji i Valjevu na vlasti SPS-SNS-URS  / Da li će socijalisti „progutati žabu” i dozvoliti da im nekadašnji saborac Mika Jokić (SNS) predsedava Gradskom skupštinom  / Gde je zapelo u raspodeli funkcija (4 komentara)

Nikolić Tomislav
Zdravko Ranković
Valja i sad, po isteku 40 dana, biti iskren. Od 20. maja uveče, kad se videlo ko je u Srbiji postao njen predsednik, ne napušta me osećanje stida. (2 komentara)

Poslovi za novu valjevsku vlast
Šta bi nova valjevska gradska vlast morala da uradi u svom predstojećem mandatu? Šta bi trebalo (uz to – i moglo) da se promeni na bolje? Šta bi bilo lepo i korisno, šta čovečno i otmeno da se učini? Koji su, prema Vašem viđenju, najpreči njeni poslovi? (4 komentara)

Ko se nije urso još
Piši kao što govoriš
Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Neko će reći da je nova Vlada, zajedno sa taj Predsednik, najveći šamar Srbiji, jok, Srbija ide dalje u historiju, Đoković i dalje pobeđuje, Bekuta upoznala mamu sa Dečkom, otkrivena i žena sa supervidom (2 komentara)

Junska nevera
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Džaba smo glasali / Reciklažni centar / Stečaj za Pivaru / „Sigurna kuća“ / Kiselo voće  / Supermarket  / „Talog“ / „Bonavia“... (1 komentar)

Gavra Protić
Gavra Protić
Branko Vićentijević
Valjevo je u junu ostalo bez Gavrila Ga­vre Protića (1948-2012), koji je 1960-tih, kao đak Tehničke škole, bio talentovan bi­ciklista. (1 komentar)