Revija Kolubara broj 205 - Maj 2011

Sve moje „ljubavi” sa njima
Branko Vićentijević
Moja „ljubav” sa drugovima i gospodom ovovremenom traje, biće tome 2012, punih 20 godina. Sve je počelo „na prvi pogled”, u proleće i leto 1992, štrajkom u Radio Valjevu (2 komentara)

Zaslužuje li Valjevo Đinđićev trg?
Miroslav Trifunović, Vladan Batić i Zoran Đinđić na jednom političkom skupu
Miroslav Trifunović, pozorišni reditelj
Revija „Kolubara”, idejom da novi trg u Valjevu ponese ime dr Zorana Đinđića, istrajava u nastojanju da se održi predstavljajući poslednju oazu mišljenja o ovom gradu koja je, nažalost, istovremeno i uzaludni glas savesti. (2 komentara)

Cirkuzanti
todor 205 m
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Jako u Valjevo bio humanista koji je, kao član UO Kontrole leta gde prim'o prima stotine hiljada dinara mesečno, delio deci kompjutere. (4 komentara)

Porodična manufaktura Obradovića
Supružnici Obradović, Ivan i Mina
Ljiljana Ljiljak
O nagradi za arhitekturu Ivanu i Mini Obradović sa poslednjeg Salona  arhitekture za stambeni objekat u Sremskoj Mitrovici. * O tome zašto su  ograničenja izazov arhitekti da traga za najboljim rešenjem (2 komentara)

Ječi predizborna kampanja
Branko Vićentijević
Valjevo su tokom aprila, ko pred izbore, poodili ministri Ivica Dačić, Žarko Obradović, Predrag Marković i Oliver Dulić * Drug Ivica socijalistima prikričio obezbeđivanje 5.000 glasova u Valjevu (1 komentar)

Lajkovačko slavlje
Železničar Lajkovac
Redakcija
Mlade Lajkovčanke, odbojkašice „Železničara”, takmičiće se od uduće jeseni u Prvoj ligi Srbije. (4 komentara)

Velibor Berko Savić
Velibor Berko Savić
Redakcija
Slučajnost je udesila da je u tri prethodna broja ovih novina pisano o Veliboru Berku Saviću i njegovom značajnom raznorodnom ispoljavanju koje će, naročito kad su knjige u pitanju, dugo biti pamćeno.  (2 komentara)

Borivoje Karapandžić
Borivoje M. Karapandžić
Redakcija
Za vreme Drugog svetskog rata bio je šef Propagandnog odeljenja Okružnog načelstva u Valjevu i prosvetar u jedinicama Srpskog dobrovoljačkog korpusa. (2 komentara)

Aprilsko varkanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Nastavak izgradnje škole u Brđanima, početak obdaništa u Gradcu * U Podgorini 720 neženja i 138 udavača * Uklonjeno više od 70 tona trule piletine * Muzički spektakl za Japan (1 komentar)

Second hand
uvodnik 205
Radoš Glišić
Sretnem nedavno prijatelja u Valjevu i pitam: Šta ima novo? Nema ništa novo, sve je polovno, kaže. (2 komentara)