Revija Kolubara broj 215 - Mart 2012

Valjevo Evropska prestonica kulture
Redakcija Revije Kolubara
O tome je, na poziv iz našeg uredništva, organizovan okrugli sto sa tridesetak učesnika, umetničkih stvaralaca, predstavnika institucija i organizacija kulture i drugih zainteresovanih. Učestvovao je i gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević.

Nije još gotovo
Dragan Todorović, novinar nedeljnik „Vreme“
Najbolje bi bilo da Skupština poništi tu komisiju i dodeli nagrade, u vidu odlivenog praziluka koji bi mog’o i da zvoni, Mići i Mici. Kad se već zna ko je glavni u ovo sranje, da se to brate i čuje

Dal je moguće, drugovi...
Branko Vićentijević
Otkud Mlađan Dinkić u Valjevu posle godinu dana apstiencije * Zbog čega su „partijski čiraci“ prisutni na pres konferencijama u SPS i SNS * Kako to da prokišnjavanje krovova u školama i obdaništima nije odgovora ni jedan direktor (2 komentara)

Nepristojan zahtev
Slobodan Ilić
Slobodan Boban Ilić
Slobodan Boban Ilić: Zašto da se izvinim Mlađanu Dinkiću

Vojnički život u Valjevu
Karađorđeva Valjevo mala
Ante Toni Ciko (zapisala – Ljiljana Ljiljak)
Služio sam vojsku u Valjevu, u Ulici Karađorđevoj, od maja 1954. do novembra 1955. godine. Imao sam tu sreću da umesto 24 služim 19 i po mjeseci. Tako nas je zapalo, te godine bilo je skraćenje

Februarska studen
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Nevolje sa snegomk i mrazom * Iznuđeni školski, kulturni i ostali raspust * „Gorenje“ ipak gradi novu fabriku * Ljiška plata najmanja u Srbiji * Gašenje 62 preduzeća * Sretenjski orden Istraživačkoj stanici * „Izlazak iz zamka“ i „Višnja“ (2 komentara)

Naša nova himna
Uvodnik 215
Redakcija Revije Kolubara
Sve smo bliži vremenu kad će se, uz važeću himnu države Srbije, intonirati i Betovenova „Oda radosti”. (2 komentara)