Revija Kolubara broj 199 - Novembar 2010

Valjevo by night

Počinje li kampanja
Branko Vićentijević
Mada je 2012. zvanična izborna godina u Srbiji, po nekim dešavanjima u valjevskim odborima političkih stranaka i udruženjima građana sklonim politici moglo bi se naslutiti da se oni već pripremaju za izbore, kojih bi, izgleda, moglo biti i u 2011. godini (2 komentara)

Zemlja kosmonauta
Image 2570
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Digla se dževa kad je ono pevač Radiša post'o član UO Srpske pošte. Ali, niko iz vlasti nije reagov'o, jerbo svako ima svoga Radišu i svoga Miću, koji sa funkcijama na kojima su imaju veze kol'ko i baba Kurana. (2 komentara)

Promocija u Beogradu
Image 2572
Redakcija Revije Kolubara
U četvrtak četrnaestog oktobra u četrnaest časova na Terazijama u Beogradu, u dvorani Privredne komore Srbije, predstavljene su naše knjige „Pozorište u Valjevu 1870-2010” i „Biografski leksikon Valjevskog kraja. (2 komentara)

Od „Glasonoše” do „Kolubare”
Image 2578
Zdravko Ranković
Dodatak o novinama u Valjevu i Valjevskom kraju 1885-2010. objavljujemo uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Srbije (1 komentar)

Valjevac između Pariza i Turkmenistana
Jovan Vignjević, arhitekta
Ljiljana Ljiljak
Sa  arhitektom Jovanom Vignjevićem  o globalnom fenomenu dominacije investitora nad  arhitekturom * Kako Francuzi obnavljaju svoje gradske četvrti * O značaju fudbala u  arhitektonskom svetu * Kako Jovan danas vidi svoj grad (2 komentara)

Veljko Marić (1959-2010)
Veljko Marić (1959-2010)
Branko Vićentijević
Valjevo i Valjevce je 10. oktobra, posle kraće bolesti, na svoj 51. rođendan, napustio sudija Veljko Marić, v. d. predsednik Višeg (Okružnog) suda.

Oktobarske frke
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Huligani * Štrajk sudskih činovnika * Stečaj „Gradca'' * Daleko je Slovenija * Patrijarh u Valjevu * Džez fest (1 komentar)

Kud plovi ovaj brod?
Radoš Glišić
Ovi što vode krenu u jednom pravcu, kad stignemo negde, vidi se da nije to ono što smo želeli. (2 komentara)