Revija Kolubara broj 232 - Avgust 2013

SPS:SNS 1:1
Branko Vićentijević
Kako je SPS nokautirao SNS, a kako su naprednjaci uzvratili socijalistima / Zbog čega Vučića zbog Valjeva “boli glava” / Đe će valjevski URS posle razvoda Dinkića i Dačića / Ko se njušio u podrumu “Taverne” / Zbog čega se vojvoda Živojin prevrtao u grobu slično ljiškom profesoru Vladanu Sredojeviću 

Rekonjstrukcija fasade
Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Vučić veli: Vodim računa kako ću vodu da popijem, da ne bih osramotio zemlju. Kod takve lične žrtve, ko sad da ne veruje u modernizaciju i razvoj Srbije.

U Krnjači, akcija istraživača
Milica Milić
Članovi Društva istraživača dugi niz godina nisu imali priliku da uče­stvuju i organizuju veliku letnju ak­ciju u kojoj će učestvovati ceo Klub. Na­ime, kako su se aktivnosti a i in­ter­eso­vanja madih istraživača tokom dec­en­ija menjala, struktura »akcijašenja« mo­ra­la je pratiti nove ambicije mladih en­tu­zij­asta, zaljubljenika u prirodu.

Dačić i Vučić
Zdravko Ranković
Ovoletnje preveliko političko čudo («rekonstrukcija vlade»), preveliko ne samo po svom trajanju i samohvalisanjima dvojice vodećih aktera, Dačića i Vučića, umnogome je učinilo očitijim sadašnje pozicije i verovatnu budućnost ta dva lika. 

Za razmišljanje
Predrag Savić
Sestre i braćo, dame i gospodo, dr­ug­o­vi i drugarice (nepotrebno precrtati), još uvek sam u šoku posle saznanja da je novi saziv gradske skupštine nastavio sa neodgovornom i rasipničkom praksom mr­ske nam prethodne vlasti. 

Čežnja za rodnom kućom
Ljiljana Kecojević
Proslavljenog baletana Milorada Mi­škovića nikad nisam gledala na sceni, ali ga pamtim  kao čo­ve­ka antičke lepote, gospodstvenog i u sv­emu decentnog. Takav je bio i u poznijim go­dinama kada je 1992. pozvan da dođe na ob­novljeni Svetosavski bal (koji se po­t­om opet ugasio). 

Julska jara
hroničar: Ljiljana Kecojević
„Gradac“ za džaba / Štrajk invalida DES-a / Zavod protiv potapanja Gračanice / Ljiška  gimnazija ostaje „1300 kaplara“ / Porodični zločini / „Rađanje“ u galeriji „Silos“ / „Hodanje po oblacima“ i „Recept za srećan život“ iliti Događanja u Dvorištu, Mišićevi i drugi dani i večeri