Revija Kolubara broj 178 - Februar 2009

Branko Antonić

Branko Antonić, novinar i glumac
Redakcija Revije Kolubara
Žiri Revije „Kolubara” proglasio je Branka Antonića, novinara i glumca, sada na stalnom radu u KUD „Abrašević” (sekretar) za Valjevca ličnost 2008. godine.

Raspao se brak iz računa
Valjevski
Branko Vićentijević
Finale košarkaškog Kupa Srbije, odigrano na Savindan, u kojem je Metalac pobedio Slogu iz Kraljeva sa 95:81, bilo je poslednja utakmica trenera Vlade Đurovića na klupi valjevskog prvoligaša.

Fotografi Valjevskog kraja
Ilija Živojinović, ratnik 1914-15.
Zdravko Ranković
Biografijama Kuzmana Trivanovića, Leopolda Hajla i I. Hašike počeli smo da publikujemo svoje priloge za biografski leksikon fotografa Valjevskog kraja (1 komentar)

Bata Antić je snimio vešanje
Redakcija Revije Kolubara
"Vešanje heroja Stevana Filipovića snimio je moj pokojni brat Radojko Antić, tada četrnaestogodišnji dečko, sa ramena našeg oca Božidara." (10 komentara)

Vreme njušenja i reciklaže
Branko Vićentijević
„Promenjeni” i „reformisani” SPS gotovo isključivo oslanja se na reciklirane kadrove, na svim nivoima vlasti * Đorđe Milićević kao izuzetak od tog pravila, ako je verovati „Danasu” sprema magistarski na Megatrendu i mesi kolače

Primena Internet rešenja...
Larisa Ranković
Srbija zaostaje za većim delom Evrope u upotrebi tehnologija koje pojednostavljuju administrativne procedure i pospešuju rad državne uprave. Međutim, promene se ipak dešavaju.

Januarska trezvenost
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Odjeci krize – „Gorenje” odustalo od nove fabrike u Valjevu * Poskupeli benzin, pivo, cigarete * Činovničke plate skoro dvostruko veće od privrednih * Pogibija četvorice mladića na lošem putu * „Smrtonosna motoristika” * Ličnost godine Branko Antonić

Španac
Radoš Glišić
Pošto se ispostavilo da nema dovoljno gluposti, danas i ovde, okrenuli smo se „dobrim starim vemenima”, omiljenoj nam prošlosti. (1 komentar)