Revija Kolubara broj 201 - Januar 2011

Plaketa

Valjevac ličnost 2010. godine
Redakcija Revije Kolubara
Jedanaestog januara, a to je dan osnivanja Izdavačkog društva „Kolubara”, Revija „Kolubara” će, sedamnaesti put, izabrati Valjevca ličnost godine (1 komentar)

Magistar u Gimnaziji
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Drug, koga viču Poćuta, od malena čita novine, pa je na temu štampe, na Svom fakultetu, magistrir'o. Kako lično Tadić veli, a Dačić se sve slaže, da će sledeća godina bude radna, a jok izborna, eto prilike da Poćuta i doktorira (3 komentara)

Mioničanka Ana Krstić
Ana Kostić
Miroslav Trifunović
Dobitnica nagrade publike u Čačku, na jubilarnom, 25. Memorijalu Nadežda Petrović je Ana Krstić, likovna umetnica iz Mionice (1 komentar)

Od „Glasonoše” do „Kolubare” III
Zdravko Ranković
Dodatak o novinama u Valjevu i Valjevskom kraju 1885-2010. objavljujemo uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Srbije (1 komentar)

U Jerevanu, među Oskanjanima
Zaven Der-Hazarjan
U ponedeljak, ovogodišnjeg 19. jula u prepodnevnim satima, čarter letom Beograd-Jerevan, krenuo sam u postojbinu predaka, daleku Jermeniju. Dugo sam se pripremao za to putovanje. (3 komentara)

Napredne drugarice
Branko Vićentijević
Najnaprednije među naprednim drugaricama Vesna Ćirić (DS), Zorica Jocić (DSS – SNS) i Jelica Stojanović (SPS) * Kako su protekli kongresi vodećih stranaka koalicije na vlasti (2 komentara)

Decembarsko kuliranje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
„Krušikova” nova kovačnica * Podržavljenje Valjevske pivare * Centar za proizvodnju zdrave hrane * Valjevski pejsmejkeri i stentovi * „Nije bilo sunca” i „Trupni portret” * Poslednji regruti * Pucanj u školskom dvorištu (2 komentara)

Oslobađanje
uvodnik 201
Radoš Glišić
Postoji negde običaj da se na kraju godine ljudi oslobađaju svega starog, nepotrebnog, suvišnog, i u novu godinu ulaze bez tog balasta. (1 komentar)