Revija Kolubara broj 237 - Januar 2014

Plaketa Ljubomir Nenadović koja se dodeljuje Valjevcu ličnosti godine

Valjevac ličnost 2013.
Redakcija
Revija «Kolubara» će 11. januara izabrati Valjevca ili Valjevku ličnost 2013. godine. To će u ime ovih novina učiniti žiri koji sačinjavaju naši novinari i saradnici, a pridružiće nam se, prema već poodavno ustaljenoj praksi, i poneki od dosadašnjih nosilaca ovoga zvanja. (1 komentar)

Razvod na valjevski način
Branko Vićentijević
Odlukom vrha SNS-a pukla tikva švajsovane ljubavi naprednjaka i socijalista u Valjevu, usvajanje budžeta za 2014. omogućili Nova Srbija i LDP / Na izborima u valjevskim mesnim zajednicama, SPS počistio SNS – drug Draža poražen u svojoj bazi na Petom puku  (2 komentara)

Do moga
Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Srbiju i dalje trese „ćirilica“, na trgu u Valjevu peva grupa Tri do moga, stiglo i SNS pismo da se moj do moga nazadnjaci povuku sa vlasti, ali odma’ formirana nova ćirilična moj do mojega većina.               (1 komentar)

Decembarski optimizam
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Tragedija u Lalincima / Eksplozija u „Krušiku“ / U Bolnici 952 kandidata za 60 radnih mesta / „Pametna tabla“ za divačke osnovce / Besplatni placevi za brvnare na Medvedniku / Akt u savremenom srpskom slikarstvu / Odbrojavanje za Dom umetnosti

Seka Mojsilović
Zdravko Ranković
Sa tim imenom je, kad je ova Valjevka bila gimnazijalka i valjevska gimnazijska profesorka, pa i dugo docnije, najčešće i najprepoznatljivije spominjana. U međuvremenu se štošta promenilo, postala je prof. dr Slobodanka Markov