Revija Kolubara broj 195 - Jul 2010

Jordan Ivanović
Redakcija Revije Kolubara
Dugogodišnji sportski radio reporter Jordan Ivanović preminuo je 31. maja u Beogradu u 63. godini života. Kao istinski velikan profesije, Ivanović je bio svedok najvažnijih sportskih događaja u proteklih 40 godina. Dobitnik je najvećih priznanja za rad u novinarstvu – Zlatni mikrofon (1989), Novinar godine i Nagrada za životno delo. Sahranjen je u valjevskom Novom groblju. (2 komentara)

Gra(n)dologija
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Jedan što profesor napis'o da je stanje u Srbiji teže i gore od krize, u Valjevu jok tako, samo u jednoj TV emisiji cela Gradska uprava, sa ta pojačanja, prebacila plan i program, jerbo zaključak emisije bio da Srbija treba da bude ponosna na 'Vako Valjevo. (2 komentara)

Sirotinjo i Bogu si teška
Branko Vićentijević
Tri sesije gradskog parlamenta u junu bez naročitog efekta * „Gradčevi” štrajkači glađu i obični * Da li je Velimir Gašić novi trener KK Metalac i da li je predsednik kluba Duško Đukanović ipak skrajnut u stranu (2 komentara)

Glišić i Čapek na zanimljiv način
Scena iz predstave
Raško Jovanović
Sa prošlogodišnjega valjevskoga Abrofest-a Gradsko pozorište „Abrašević” dosad je u Beogradu izvelo  dve predstave: „Leptiricu” Milovana Glišića (na sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta, i „Kako nastaje pozorište” Karela Čapeka  (na Velikoj sceni Zvezdara-teatra) – u dramatizaciji i adaptaciji Miroslava Trifunovića. (1 komentar)

Škola fotografije za osnovce
Đorđe Đoković
U okviru Lokalnog plana akcije za decu grada Valjeva, u organizaciji Foto kino kluba Valjevo i Centra za kulturu Valjevo, organizovana je škola fotografije za 25 osnovaca od petog do osmog razreda. (1 komentar)

Važna gradska inicijativa
Ostoja Prodanović, Viši bibliotekar, Rukovalac Zavičajnog odeljenja valjevske Biblioteke
Ovih dana, nažalost, gasi se jedna odlična knjižara u Valjevu, a otvara se druga. Posle šest godina uspešnog rada, „Plato” se seli iz objekta u ulici Vojvode Mišića 29, a „Laguna” otvara knjižaru u Knez Miloševoj ulici... (1 komentar)

Junske nevere
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Nebeska pohara – oluje, grad i poplava. * „Spreg”. * Malinari najzad zadovoljni. * Eparhija protiv vampirskog brenda. * Sjaj i beda knjižarstva: otvorena „Laguna” – ugašen „Plato”. * Međunarodni salon fotografije „Život” (2 komentara)

Orlovi i druge grabljivice
uvodnik 195 Revija Kolubara
Radoš Glišić
I to smo dočekali – dogodilo nam se svetsko prvenstvo u fudbalu. Pre prvenstva svi su govorili da je uspeh što smo uopšte tamo. Posle prve utakmice – nije trebalo da idemo kad ništa ne znamo. (2 komentara)