Revija Kolubara broj 181 - Maj 2009

Predrag Đajić, novi načelnik PU Valjevo

Policija trenira strogoću
Branko Vićentijević
Predrag Đajić, šef kriminalističke policije na Novom Beogradu, novi načelnik Policijske uprave u Valjevu * Zbog čega više nisu u ljubavi Šipka i Bubanj, eksperti G-17 plus u Valjevu (1 komentar)

Sa Pulikom u Klermon Feranu
U ateljeu Slobodana Jevtića Pulike
Zdravko Ranković
Desetina nas Valjevaca, u većini pripadnika valjevskog Rotari kluba, uputila se pred kraj aprila na putovanje kroz Evropu, u uzvratnu posetu srodnoj organizaciji u Klermon Feranu (3 komentara)

Srpsko pravoslavlje na američkom zapadu
Image 2182
Ljiljana Ljiljak, San Gabrijel, februar 2009
Prota Petar Jovanović o svojoj parohiji u Kaliforniji koja je veća od Srbije. O razlozima zašto ljude iz drugih verskih sredina interesuje pravoslavlje. (1 komentar)

Dobar učenik dobrih trenera
Aleksandar Icić
Branko Vićentijević (Foto: Dragan Krunić)
Aleksandar Icić (37) na klupi Metalca prijatno iznenadio mnoge, a zanat pekao kao asistent Vladislava Lala Lučića, Jovice Antonića i Vlade Đurovića (1 komentar)

Bombardovanje 1999.
Zgrada SUPa u Valjevu, srušena u NATO bombardovanju 1999. godine
Zdravko Ranković
Ova novinarska kazivanja o bombardovanju Srbije u proleće 1999. godine i o životu u te dane nastajala su kao odziv na molbu dame rodom iz okoline Valjeva (1 komentar)

Odgovor koji to nije
Radoš Glišić
Nesporno je da su se narečeni Španac i pomenuti Stjepan Filipović, pominjani kao časni primeri u mom tekstu, nalazili na pobedničkoj strani.

Aprilske senzacije
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Treće ubistvo i konačan početak obračuna s valjevskom mafijom * Privredni sajam „Spreg” * „Zlatni opanak” dostojan pokroviteljstva i dolaska predsednika Srbije Romine „prazne”

Valjevci
Grozdana Šišović
Redakcija Revije Kolubara
Grozdani Šišović je ovoga proleća za projekat upravne zgrade „Poršea” pripala nagrada 31. beogradskog salona arhitekture a zatim i godišnja nagrada Grada Beograda.

Folirant
Radoš Glišić
Ja kao folirant, preuzimam odgovornost za sve u čemu sam spreman da vas foliram.