Revija Kolubara broj 205 - Maj 2011

Sve moje „ljubavi” sa njima
Branko Vićentijević
Moja „ljubav” sa drugovima i gospodom ovovremenom traje, biće tome 2012, punih 20 godina. Sve je počelo „na prvi pogled”, u proleće i leto 1992, štrajkom u Radio Valjevu (2 komentara)

Zaslužuje li Valjevo Đinđićev trg?
Miroslav Trifunović, Vladan Batić i Zoran Đinđić na jednom političkom skupu
Miroslav Trifunović, pozorišni reditelj
Revija „Kolubara”, idejom da novi trg u Valjevu ponese ime dr Zorana Đinđića, istrajava u nastojanju da se održi predstavljajući poslednju oazu mišljenja o ovom gradu koja je, nažalost, istovremeno i uzaludni glas savesti. (2 komentara)

Cirkuzanti
todor 205 m
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Jako u Valjevo bio humanista koji je, kao član UO Kontrole leta gde prim'o prima stotine hiljada dinara mesečno, delio deci kompjutere. (4 komentara)

Porodična manufaktura Obradovića
Supružnici Obradović, Ivan i Mina
Ljiljana Ljiljak
O nagradi za arhitekturu Ivanu i Mini Obradović sa poslednjeg Salona  arhitekture za stambeni objekat u Sremskoj Mitrovici. * O tome zašto su  ograničenja izazov arhitekti da traga za najboljim rešenjem (2 komentara)

Lajkovačko slavlje
Železničar Lajkovac
Redakcija
Mlade Lajkovčanke, odbojkašice „Železničara”, takmičiće se od uduće jeseni u Prvoj ligi Srbije. (4 komentara)

Ječi predizborna kampanja
Branko Vićentijević
Valjevo su tokom aprila, ko pred izbore, poodili ministri Ivica Dačić, Žarko Obradović, Predrag Marković i Oliver Dulić * Drug Ivica socijalistima prikričio obezbeđivanje 5.000 glasova u Valjevu (1 komentar)

Velibor Berko Savić
Velibor Berko Savić
Redakcija
Slučajnost je udesila da je u tri prethodna broja ovih novina pisano o Veliboru Berku Saviću i njegovom značajnom raznorodnom ispoljavanju koje će, naročito kad su knjige u pitanju, dugo biti pamćeno.  (2 komentara)

Borivoje Karapandžić
Borivoje M. Karapandžić
Redakcija
Za vreme Drugog svetskog rata bio je šef Propagandnog odeljenja Okružnog načelstva u Valjevu i prosvetar u jedinicama Srpskog dobrovoljačkog korpusa. (2 komentara)

Aprilsko varkanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Nastavak izgradnje škole u Brđanima, početak obdaništa u Gradcu * U Podgorini 720 neženja i 138 udavača * Uklonjeno više od 70 tona trule piletine * Muzički spektakl za Japan (1 komentar)

Second hand
uvodnik 205
Radoš Glišić
Sretnem nedavno prijatelja u Valjevu i pitam: Šta ima novo? Nema ništa novo, sve je polovno, kaže. (2 komentara)