Revija Kolubara broj 203 - Mart 2011

Palma nјiše grane
Branko Vićentijević
Jedinstvena Srbija opet osnovana u Valjevu, predsednik Gradskog odbora Marko Jovanović * Žarko Kovač pojačanje LDP-a, Milan Gavrilović Ćićovan vodi mioničke demokrate, Radiša Stanković se vratio u SPS (1 komentar)

Njihova demokratija
todor 203
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Demokratija za sebe je dovela do toga da svi oni koji nisu kod Miće i Kiće, koji nisu za Miću i Kiću, budu manjina, koja nema jednaku šansu za život, u sopstvenoj državi. (2 komentara)

Menјati svet, na bolјe
dr z j
Darija Ranković
Doktor Zoran Jokić je primer da čovek svojim znanjem, umenjem i radom može da postigne mnogo toga u životu, bez obzira na to u kakvom sistemu živi i u kakvom okruženju radi. (4 komentara)

Od „Glasonoše” do „Kolubare” V
Zdravko Ranković
Dodatak o novinama u Valjevu i Valjevskom kraju 1885-2010. objavljujemo uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Srbije. (1 komentar)

Školski bazen za plivanјe
bazen tehnicka skola
Redakcija
Nalaziće se u postojećem atrijumu, na dosad nekorišćenom otvorenom prostoru, uz fiskulturnu salu, koji će se natkriti.

Stanoje Ćebić
Zdravko Ranković
U Valjevu je 12. februara umro a u rodnoj Jovanji 15. februara sahranjen Stanoje Ćebić, metalostrugar po zanimanju kojim se povremeno bavio, da bi mnogo poznatiji postao ponekim svojim osobenim akcijama (3 komentara)

Februarsko bunilo
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Štrajk prosvetara, policajaca, medicinara * Gašenje 88 preduzeća * Stopa nezaposlenosti 18 odsto u Valjevu, 26 odsto na Ubu * Balansiranje afere „Gorenje''- pao Dinkić, al' pao i Ilić * Vladarska znamenja (1 komentar)

1 protiv 100
uvodnik 203
Radoš Glišić
Ima li izlaza iz situacije u kojoj se sada nalazimo? Verovatno ima, ali nikome nije stalo do izlaza. Svi bi nekako da uđu.

O Berku Saviću...
Slobodan Lazić – Cimer
U eseju Ostoje Prodanovića o Berku Saviću, u prošlom broju „Kolubare”, ponešto nedostaje. Kao dugogodišnji prijatelj pratio sam Savićev životni put tokom minulog vremena. (3 komentara)

U skladu sa zakonom
Ljubiša Damnjanović, dipl. pravnik, direktor Filijale Valjevo
U Reviji „Kolubara”, februar 2011, objavljen je tekst „Penzija” Branka Vićentijevića u kome se iznose neprecizne informacije iz rada Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje – Filijale Valjevo.