Revija Kolubara broj 222 - Oktobar 2012

Vreme je za novu biblioteku!
Zdravko Ranković
Pisali smo mnogo kad pa sad opet to ponavljamo – Valjevu i Valjevcima potrebna je, naročito u ovome vremenu, nova i velika Valjevska biblioteka. Na tome nanovo insistiramo pred skoru 145. godišnjicu nastanka prvog javnog čitališta u Valjevaca. (1 komentar)

Zadnja pošta Valjevo
Rajko
piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Kad se već u čabru, ne bi bilo loše i lošo, a zbog prepoznavanja na prvi pogled, kad bi se svi tupamarosi, i ostali u uniforme vlasti, identifikovali i predstavljali samo jednim impozantnim K. (2 komentara)

Prvoborci i oslobodioci
Zasedanje
Branko Vićentijević
Odnosi u velikoj i maloj koaliciji na vlasti sve komplikovaniji, preti raspad sistema  / Ko drugu Stanku potura kukavičija jaja, a ko su udarne pesnice druga Mike i dok se odmara u Grčkoj

O sajmovima, valjevskom i celjskom
celje-sajam
Ljiljana Ljiljak
Tradicionalna razmena roba u srbijanskim varošima, kao i svim drugim trgovištima stotinama godina unazad, dobila je  i svoje čvrste datume - vašarske dane ustanovljene od 1839. godine.

Septembarsko tumaranje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Sajam šljiva u Osečini / Pivara izbegla stečaj / Dug za struju 900 miliona / Rezervista preti novinarima / „Turistički cvet“ Narodnom muzeju / Obnovljena Letnja škola arhitekture / Šest valjevskih gracija na „Abrofestu“ (1 komentar)

Mile i Mijan
Zdravko Ranković
Reč je o reditelju Miodragu Milu Gajiću i nekadašnjem gimnazijskom profesoru Draganu Mijanoviću. Sećamo ih se aktuelnim povodom.