Revija Kolubara broj 185 - Septembar 2009

Vizija Grada Valjeva 2020, logo

Među javom i med snom
Vigor Majić
Građani Valjeva i okoline imaju retku priliku i zadovoljstvo da im je ovoga leta ponuđena vizija njihove opštine u budućnosti. Sada znamo da vizije mogu nastati i pod dejstvom uvezenih eksperata i njihovih kalfa

U očekivanju krupnog i hrabrog iskoraka
Abro fest 2009, plakat za predstavu
Miroslav Trifunović
Što je bilo do pozorišnih stvaralaca – urađeno je! Na redu su valjevske gradske vlasti i ispunjenje njihovih predizbornih obećanja.

Šljive hvali, a rakiju proba
Čavić u Petnici 2005. godine
Branko Vićentijević
Kako je Mlađan Dinkić pohodio Osečinu i Sajam šljiva * Zbog čega je Šipka u valjevskom G17 Plus ojačala, a Bubanj prsko načisto * Autizam u KK Metalac i medalje kao incident u srpskom plivanju

Fotografi Valjevskog kraja
Vinko Grčević, Romi iz okoline Valjeva
Zdravko Ranković
Biografijama objavljenim u lanjskoj avgustovskoj i septembarskoj svesci Revije „Kolubara”, počeli smo da publikujemo priloge za biografski leksikon fotografa Valjevskog kraja.

Gluvom dovikivati i slepom namigivati...
Slobodan Ćirić
Odgovor Bori M. Karapandžiću („Ponovo rođeni, ponovo dostojni” – O knjizi rehabilitovanih u Valjevskom kraju; Revija Kolubara br. 184, avgust 2009)

55 godina u svetlosti
Đorđe Bukilica
Branko Matić
Prvu fotografiju Đorđe Bukilica snimio je 1954. godine i od tada 55 godina boravi u svetu svetlosnih slika u neprekidnom stvaranju.

Ljubiša Milošević
Ljubiša Milošević
Zdravko Ranković
Šestog avgusta umro je Ljubiša Milošević, diplomirani ekonomista, stručnjak za finansije, koga Valjevci pamte kao jednog od svojih najboljih, najpreduzimljivijih i najdelotvornijih gradonačelnika.

Džaba, da skuplje ne može biti
Kolubara uvodnik 185
Radoš Glišić
Uspravi se, konačno, prvi stub naše ekonomske politike. Podela besplatnih akcija samo što nije počela.

Avgustovsko letovanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Sajam i fabrika za preradu šljive u Osečini * Blokada pruge * Kukasti krstovi na spomenicima * Omaž Olji i Stivenu Kingu * Seks bez kondoma * Tešnjarske večeri – povratak u čaršiju * Osmesi Valjevaca (2 komentara)