Revija Kolubara broj 180 - April 2009

Žikica Jovanović Španac

Žikica Španac
Redakcija Revije Kolubara
Uvodnik Radoša Glišića „Španac” u februarskoj svesci Revije „Kolubara” proizveo je dvojaka osećanja. U većini slučajeva izražavana je saglasnost sa Glišićevim stanovištima. Sasvim oprečno viđenje ima Borivoje Karapandžić, i ne samo on.

Pogled na zavičaj sa one strane okeana
Aleksandra Gavrić i Ljiljana Ljiljak
Ljiljana Ljiljak
Sa Aleksandrom Gavrić  o specijalizaciji u  GETTY-u  u Los Anđelesu. O društvu koje  sve zasniva na inicijativama mladih i poštovanju znanja (3 komentara)

Ski staze, žičare, akva siti...
pr
Slobodan Raković
Planeri računaju da će godišnje na Povlenu i Jablaniku imati tri meseca snega i predlažu gradnju 22 žičare, koje će moći da za sat prevezu ukupno 24.300 skijaša (3 komentara)

Metalac u Superligi Srbije
Branko Vićentijević
Valjevci se u A grupi sa Partizanom, FMP-om i Vojvodinom bore za treće mesto i eventualni plasman u Jadransku NLB ligu kroz „majstoricu” sa trećeplasiranom ekipom iz B grupe

Fotografi valjevskog kraja
foto Rus
Zdravko Ranković
Pripadnik prve generacije članova Foto kluba Valjevo. Fotografije su mu 1960. godine objavljivane u redovnoj rubrici „Iz albuma fotoamatera” koju je onda imao list „Napred”. (2 komentara)

U raljama ratnih veterana
Branko Vićentijević
Nezadovoljni zastojem u isplati ratnih dnevnica, ratni veterani blokirali rad Gradske skupštine 5. marta, valjevska policija, čim joj je dozvoljeno, elegantno rešila problem (1 komentar)

Martovske obznane krize
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Za sad bez većih otpuštanja radnika * Treće ubistvo, pljačka banke i pošte a SUP bez načelnika * Nevolje sa rezervistima * „Top je bio vreo” * Mini Mini Fest

Igrači sa poljančeta
Uvodnik 180
Radoš Glišić
Oni najslabiji bili su golmani, a oni koji veze nisu imali birani su poslednji. Nije tu bilo podele na odbranu i navalu, svi su igrali sve.