Revija Kolubara broj 188 - Decembar 2009

Valjevci u dijaspori
Redakcija Revije Kolubara
U Reviji „Kolubara” od prošlog broja posebnu pažnju poklanjamo našim zemljacima u dijaspori. Onim ljudima iz čitavog Kolubarskog okruga, koje su život i poslovi odveli u druge zemlje (4 komentara)

Pesnikovih 70 godina
Matija Bećković
Zdravko Ranković
Reč na svečanosti u čast Matije Bećkovića, u Valjevskoj gimnaziji 26. novembar 2009, uz predstavljanje petog „Kolubarinog” izdanja poeme „Kad dođeš u bilo koji grad” (2 komentara)

Odgovorna politika
Svadba DS-SPS
Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
U Valjevu živo bili svi SPS poslanici, bila Svadba veka, Srbica u Grandu, Duhovnik u Gimnaziji, a u Belom gradu, na Koncertu kod Palme, lično i personalno predsednik Republike (2 komentara)

Fotografi valjevskog kraja
Dušan Popović sa svojom nevestom Sofijom
Zdravko Ranković
Biografijama objavljenim u lanjskoj avgustovskoj i septembarskoj svesci Revije „Kolubara”, počeli smo da publikujemo priloge za biografski leksikon fotografa Valjevskog kraja

Valjevski gimnazijalac Matija Bećković
Kad dođeš - rukopis
Radovan Popović
U međuvremenu tetka i tetak preselili su se iz Slavonskog Broda u Valjevo. Tetak Sveto Udovičić, rodom iz Bosne, iz Visokog, došao je sa porodicom i dobio posao u građevinskom preduzeću „Jablanica”

Spasavanje Dragojla Dudića
Dragojlo Dudić
Đorđe Pilčević
Sedmog jula 1985. godine, na Trgu partizana u Užicu (onda Titovom) održana je centralna republička proslava kojoj je, pored delegacija Federacije, Republike Srbije i JNA, prisustvovalo više od 30.000 građana (2 komentara)

Novembarska pošteda
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Petnaestak obolelih od novog gripa * Uhvaćen rep narkomafije u Valjevu * Đački internet u Poljoprivrednoj školi * Stočarski rekorder Slobodan Milošević * Prefarbavanje oskrnavljenih spomeničkih skulptura

Znakovi pokraj puta
Uvodnik - Revija Kolubara 188
Radoš Glišić
Reklo bi se da se stidimo što smo republika, pa se povodom Dana republike prave nazovi humoristički prilozi u našim medijima.