Revija Kolubara broj 202 - Februar 2011

Dr Zoran Jokić

Doktor Zoran Jokić
Redakcija Revije Kolubara
Revija „Kolubara” je za Valjevca ličnost 2010. godine proglasila dr Zorana Jokića, specijalistu ginekologije i akušerstva u Valjevskoj bolnici, odnedavno sa zvanjem – doktor nauka. (3 komentara)

Postavljeno lice
cerada
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Nije da bez da nije moglo biti, da je Dinkić kao kompenzaciju za odvođenje „Gorenja” u Zaječar, u Valjevo posl'o Loto Sedmicu od 35 miliona. (2 komentara)

Fuga nad Kolubarom
Suzana Radovanović Perić
Ljiljana Ljiljak
Sa Suzanom Radovanović Perić o tome kako je nasto gudački kvartet MISS. O fenomenu prepunih dvorana za njihove koncerte. Kako su četiri Valjevke osvojile najprestižnije dvorane u Beogradu. (1 komentar)

Svađale se jetrve
Branko Vićentijević
Kako je ministar Mlađan Dinkić, specijalista za obaranje Vlade Srbije, zavadio Valjevo i Zaječar * Zbog čega se gotovo svi akteri političkog života u Valjevu češkaju tek sada iako ih je đe treba zasvrbelo odavno (2 komentara)

Petnaest godina Društva arhitekata Valjeva
Ljiljana Ljiljak
Izložbom diplomskih i studentskih radova od 2005. godine do danas, koja je otvorena sredinom decembra u holu Doma Kulture, obeleženo je 15 godina postojanja Društva arhitekata Valjeva (1 komentar)

Profesorki, s ljubavlju
Profesorki, s ljubavlju
Redakcija Revije Kolubara
Dovoljno je reći Ćubana pa da se zna o kome je reč, kao kad se kaže Vuk, Dositej ili Matija – kazao je jedan od učesnika tog emocijama prožetog sabora. (2 komentara)

Od „Glasonoše” do „Kolubare” IV
nov
Zdravko Ranković
Dodatak o novinama u Valjevu i Valjevskom kraju 1885-2010. objavljujemo uz finansijsku podršku Ministarstva kulture Srbije (1 komentar)

Ispovest Kristofera Fina
Mladen Levnaić
Mladen Levnaić
Lepo je sanjati. Uz san se smrt lakše podnosi. Neka se strašljivci slobodno groze fantazmagoričnih snoviđenja, i drhte pod svojim pokrivačima, boreći se da otvore obnevidele oči i rasteraju magiju (2 komentara)

Januarsko opetovanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Valjevo najnepovoljniji grad za život * „Ukradena” bezecovana fabrika „Gorenja” * Profesorki Ćubani s ljubavlju * Ličnost godine – primarijus dr Zoran Jokić * Arhitektura u izlogu * Sedmica u Valjevu (1 komentar)

Šta mi je glavi
uvodnik 202
Radoš Glišić
Najnoviji uspeh Novaka Đokovića u Australiji, svi komentatori i u zemlji i u inostranstvu, stručnjaci i laici, pripisuju, pored nespornih sportskih kvaliteta, tome što je „rešio stvar” u glavi. (1 komentar)