Revija Kolubara broj 238 - Februar 2014

Darija Ranković (foto: Miorslav Jeremić)

Darija Ranković ličnost 2013.
redakcija Revije "Kolubara"
Žiri Revije „Kolubara” izabrao je - u subota, 11. januara u „Grand ho­te­lu” - Dariju Ranković, no­vi­na­r­ku, doskorašnju urednicu Radio Patka, za Valjevku ličnost 2013. godine. Odluku je doneo žiri koji je imao 12 članova, a či­nili su ga novinari iz Valjeva, sa­ra­dn­i­ci Revije “Kolubara” i nekolicina dos­ad­ašnjih nosilaca tog počasnog zvanja.  (1 komentar)

Jeste SVEjeDNO
Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Moglo bi se reći da se sve zna, znalo, o Miloševićevoj Srbiji, i onoj boljoj, Drugoj Srbiji, koja ju je uk­i­nula. Sve se znalo, ali se zaboravilo, i ko što biva u tom nazad napredovanju, do­gu­rali smo da budemo gde jesmo, da i Treća Sr­bija dođe po svoje.

Jovanjdanski rusvaj
Branko Vićentijević
Novi direktor HK Krušik prvo promenio sekretaricu i trenera FK Krušik / U KK Metalac neočekivani razlaz braće Đukanović / Vanredni parlamentarni izbori raspisani za 16. mart, SPS u Valjevu planira smenu kadrova SNS / Miki “Žicar” smenjen u Ljigu, Voju Jovanovića izopštilo u URS-u

Branko Đurašinović, umetnik
Miodrag Pešić
Branka sam upoznao u atomskom sklo­ni­­štu preko puta Gimnazije, gde je de­lio atelje sa Bogoljubom Ar­sen­ije­vi­ćem Makijem. Dole pod zemljom bile su tri prosto­ri­je pa su mene primili u treću. Branko je da­nima i noćima strpljivo radio svoje sk­ulpture od gline da bi ih potom lio u gi­psu. 

Januarske rokade
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Dugovi i smena u „Krušiku“ / Štrajkovi protiv Zakona o radu / Policijski inspektori narkodileri / Podgorske bebe / Novinarka Darija Ranković Ličnost godine 2013. / “Stradija“, „Paralele“, „Viva voks“

Varošica Lajkovac
redakcija
Poslednjeg februarskog dana 1924. go­dine, a tada ih je u februaru bilo 29, kralj Aleksandar Karađorđević do­neo je ukaz kojim je ozvaničen uspon La­jko­vca u gradsko naselje. 

Jovan Davidović
Zdravko Ranković
Tek što je počela ova godina (trećeg januara) Nadzorni odbor «Krušika» zasedao je u Beogradu i odlučio da sa dužnosti generalnog direktora te Holding korporacije smeni Jovana Davidovića. Čoveka koji se na glavnoj dužnosti u «Krušiku» nalazio od marta 2004.    (1 komentar)