| Februar 2014

Jovan Davidović

Zdravko Ranković

Tek što je počela ova godina (trećeg januara) Nadzorni odbor «Krušika» zasedao je u Beogradu i odlučio da sa dužnosti generalnog direktora te Holding korporacije smeni Jovana Davidovića. Čoveka koji se na glavnoj dužnosti u «Krušiku» nalazio od marta 2004.  

Grupa ljudi što je o toj smeni odlučivala ni na koji način se nije u međuvremenu javno oglasila o razlozima na kojima je utemeljena ta, čini se, po svemu neočekivana odluka. Nije se oglašavala ni valjevska gradska vlast. Uzaludna su u tom pogledu bivala i nastojanja novinara posvećenih svakodnevnom informisanju javnosti. Sve se, prema «Napredovim» saznanjima, svelo na rešenost odlučilaca «da se podmlađuju kadrovi».

Jovan Davidović je rođen 1960. godine, u «Krušiku» je od jula 1985. što su u normalnim prilikama preporuke a ne opterećenja za uspešno delovanje na takvim poslovima. Pre je u pitanju nešto sasvim drugo. Na primer, Davidovićevo političko nepripadanje političkim partijama. Ili izvesna politička zainteresovanost odlučilaca da se neko njihov nagradi.

Valja reći i to da «Krušiku» poodavno ne cvetaju ruže. Između ostaloga, opterećen je i ogromnim poreskim dugom. Ali u tom stanju su i druge srpske vojne fabrike (užička, čačanska, kragujevačka), sve u direktnoj zavisnosti od toga kakva nam je državna vlast.

 

Sa Jovanom Davidovićem sreo sam se jedan jedini put, a i tada je u razgovoru najviše reči bilo o zajedničkim poznanicima. Nisam siguran ni da li bih ga u slučajnom susretu poznao. Od onih što ga duže i neposrednije znaju a kojima sam sklon da verujem nisam čuo ništa što bi kvarilo lep utisak o tom čoveku koji sam poneo sa tog jedinog susreta.

Komentari

Sledeci put kakad ga vidite,pitajte ga,sta je imao pre ,nego sto je postao direktor.Prvi utisak moze da prevari

Milan | 12.02.2014 u 12:46

Upišite svoj komentar