Revija Kolubara broj 225 - Januar 2013

Plaketa

Valjevac ličnost 2012.
Redakcija
Revija «Kolubara» će 11. januara izabrati Valjevca ili Valjevku ličnost 2012. godine. To će u ime ovih novina učiniti žiri koji sačinjavaju naši novinari i saradnici, a pridružiće nam se, prema već poodavno ustaljenoj praksi, i poneki od dosadašnjih nosilaca ovoga zvanja.

Platforma
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Šta bi bilo od Demokratske stranke u Valjevu kad bi Đilas doneo Platformu, da svaki član DS, koji je dobio pos’o preko partije, napusti pos’o, ili će biti isključen. (2 komentara)

Prednovogodišnji drmoguzi
Branko Vićentijević
Valjevski odbornici usvojili budžet za 2013, prethodno vređali izveštače koji su napustili sednicu 24. decembra, pa se zahtevom za zaštitu obratili gradonačelniku Stanku Terziću (2 komentara)

Veca Andrić
Veca Andrić
Miloš Jevtić
Valjevski kulturni i, iznad svega, pozorišni život ove 2012. godine iz­gubio je dva stuba, dva prvaka – re­di­telja Mila Gajića i glumca Vecu An­dr­i­ća. (1 komentar)

Borotai Majer, mit i stvarnost
Radivoje Davidović
Navršilo se sedamdeset godina od vr­emena kada su na Gradskom trgu u Va­ljevu javno obešeni Stevan Bo­ro­ta i Josif Majer, vojno–politički ru­ko­vodioci Posavo–tamnavskog partizan­s­k­og odreda.  (14 komentara)

Decembarske bajke
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Ruženje novinara / Valjevo u Narodnoj biblioteci / U Valjevo po bebe / Kamenički đaci-pešaci / Vivaldijevski Novogodišnji koncert / Gala doček Nove