Revija Kolubara broj 207 - Jul 2011

Ulica Karađorđeva
Matija Bećković
U vreme mog đakovanja stekla je veliku podzemnu slavu širom zemlje, kao jedina glavna ulica u svim gradovima od Bara do Subotice, koja se nije zvala Titova. Kao da je Karađorđe još uvek uspevao da održi slobodnim taj deo teritorije Srbije. (1 komentar)

Mačka ili mečka
karadjordjeva u sumrak
Branko Vićentijević
Radikali poterali mačku, socijalisti isterali mečku. Posle se izmirili pošto „stara ljubav zaborava nema” * Kako na TVA ima slika ali nema ton * Šta će biti sa spomen-sobom ratnih veterana u tuđoj, Rabasovića kući (6 komentara)

Zakon
todor 207
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Ukinuta OSA, u pravom trenutku, taman kad stignu milioni od Dinkićev zakon, da se to lepo podeli za otpremnine i nova radna mesta za Naše drugove na belom 'lebu.

Ulični letopis
Zdravko Ranković
1852 – Andrija Vuković, inženjer okruga šabačkog i podrinjskog, projektovao novi poštanski put kroz Valjevo koji se prostirao potonjom Karađorđevom ulicom.

Grad Valjevo u trećem milenijumu
studenti arhitekture u valjevu
Ljiljana Ljiljak
Desetak studenata četvrte godine Arhitektonskog fakulteta iz Beograda sa asistentom Sanjom Simeunčević, tokom marta boravilo je nakratko u Valjevu kako bi i vizuelno upoznalo grad, njegove prostore i razvojne mogućnosti (2 komentara)

Studije u SAD
Nikola Božić
Slobodan Milovanović je student završne godine studija Mašinskog fakulteta u Beogradu gde je prve dve godine završio kao najbolji student tog fakulteta sa maksimalnim prosekom ocena (10,00). (1 komentar)

Novovaljevac Predrag Todorović
Ostoja Prodanović
Valjevo već nekoliko godina ima jednog novog sjajnog žitelja, za koga jedva i da zna, doktora književnih nauka, istoričara i teoretičara književnosti, prevodioca i  pesnika Predraga Todorovića (2 komentara)

Julsko ufanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Hipermarketi za hipopotrošače * Milijarda duga za struju, 100 miliona za grejanje * Knjiga o Valjevu gradu * „Život u tesnim cipelama” * Foto salon „Život” * „Događanja u dvorištu” (2 komentara)

Paralelna Srbija
uvodnik 207
Radoš Glišić
Znana je činjenica da postoje dve Srbije – ona takozvana „zvanična” i ona takozvana „druga Srbija”.