Revija Kolubara broj 218 - Jun 2012

Izborni fijasko demokrata
Branko Vićentijević
Kako su i zbog čega demokrate poražene u Srbiji, posebno u Valjevu, na Đurđevskim izborima / U Valjevu izgledna koalicija SPSS-NS-GG “Pobeda”, gradonačelnik Stanko Terzić, zamenik dr Dobrivoje Grujičić (3 komentara)

Treći krug
Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Bilo bi neke pravde da Valjevo pripadne Tomi, jer Ono što je DS u Valjevu, na čelu sa taj Mića i ta Mica, i sama predstava o demokratiji, pa i stranci, su kao Dupe i Oko. (3 komentara)

Milovan Marković
Milovan Marković
Zdravko Ranković
Demokratska stranka je u Valjevu najveći gubitnik minulih lokalnih izbora. Ispred nje su, sa priličnom prednošću, socijalisti i naprednjaci, oni što su, već smo se u to uveravali, i za Srbiju i za Valjevo po mnogo čemu nesrećnija rešenja. (1 komentar)

Uzlet u elitu
OK
Redakcija Revije Kolubara
Najznatniji sportski domet u Valjevskom kraju ovog proleća je postigla skupina odbojkašica iz Lajkovca, združenih u Ženskom odbojkaškom klubu „Železničar“ što je nastao pre nepune četiri godine.

Valjevski kraj u srednjem veku
Željko Jež
Iz referata „Arheologija Valjevskog kraja“, pripremljenog za skupštinu srpskog arheološkog društva u Valjevu, održanu 2426. Maja (3 komentara)

Evropska prestonica kulture
Redakcija Revije Kolubara
Najnoviji boravak slikara Ljube Popovića među Valjevcima i njegova puna od ranije ispoljena zainteresovanost da se Valjevu, ber za izvesno vreme, doda i odrednica „evropska prestonica kulture”, za nas iz Revije „Kolubara” predstavljala je podsticaj za organizovanje još jedne debate o tom izazovu visoke važnosti. (2 komentara)

Majski (za)okret
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Promena izbornog raspoloženja Valjevaca u korist narodnjaka / Monah Antonije macolom na branu / Poplava u Podgorini / Mesec matematike / Noć muzeja / Tikalovi crteži