Album - Revija Kolubara

Revija br 246 - Revija #246

Izazov

Stepenice kod manastira Ćelije – njih 930, duge 600 metara,  150 metara visinske razlike - izazov su koji je u neposrednoj blizini grada i koji možete koristiti da testirate svoju volju i fizičku spremnost. I da unapredite i jedno i drugo, naravno.

Revija br 246 - Revija #246

Valjevac – Partizanovac sa Hejsela
Hejsel 1966.

...Tako je Real Madrid osvojio svoju šestu titulu, dok je ovo bilo prvo i dosada jedino finale Kupa evropskih šampiona koje je igrao Partizan. A onda se na terenu našao i Dobrosav Petrović Valjevac.

Revija br 246 - Revija #246

Istorija u vazduhu

Aeroklub u Valjevu osnovan je pre 85 godina, 1. januara 1933. godine.

Revija br 246 - Revija #246

Valjevo nekad i sad (II deo)

Drugi serijal fotografija Valjeva u (daljoj ili bližoj) prošlosti i sada. Jedna lokacija, dva fotografska zapisa, vreme koje prolazi i grad koji se menja i prilagođava. Parada Crvenog krsta, kafana pretvorena u banku, protest u Karađorđevoj ulici, restoran koji polako postaje hotel, most na Kolubari.

Revija br 246 - Revija #246

Valjevo nekad i sad (I deo)

Prvi u serijalu fotografija Valjeva u prošlosti i sada. Jedna lokacija i nekoliko decenija razmaka između dva fotografska zapisa.

Revija br 246 - Revija #246

Sezona snegova
Trag

Počelo je vreme snegova. Na fotografijama su foto zapisi Marka Tanskovića sa snegom pokrivenog Povlena od pre nekoliko godina.

Revija br 246 - Revija #246

Jeseni u planinama

Donosimo izbor jesenjih fotografijasnimljenih ovih godina u planinama Valjevskog kraja. I da zaključimo: "Odmetnimo se u plaine!"

Revija br 246 - Revija #246

Jesen

Idilična jesen u Donjem Taoru, na obroncima Povlena, pre nekoliko godina.

Revija br 246 - Revija #246

Obilazeći Srbiju. I Valjevo

Obilazeći Srbiju gledam gradove, varošice, sela, čamotinju i bedu, izlokane puteve, zagađene reke, neožbukane kuće, šizofrene vile lokalnih tajkuna, kockarnice i kasina, vozne parkove siromašnih opština, i nije mi jasno kako i dalje postoji kritičan procenat građana kojima je sve jasno, koji nisu pod hipnozom, ali ćute.

Revija br 212 - Decembar 2011

Sestre Nenadović
Redakcija
Pet sestara Nenadović – Anka, Lepa, Joka, Jelena i Mara (u sredini, sa lutkom) – fotografisao je 1901. godine Stevan Jovanović, onda vodeći valjevski majstor tog poziva.

Revija br 206 - Jun 2011

Velikani
metalac
Branko Vićentiejvić
Na fotografiji Sretena Pantelića, koja je načinjena posle utakmice Metalac-OKK Beograd u ligaškom delu ovogodišnjeg takmičenja, nalaze se velikani valjevske košarke

Revija br 179 - Mart 2009

Aca Santoro
Aca
Željko Simić, Esen (Nemačka)
Na Sinalko letnjoj ligi u Valjevu, 2004. godine, na koju je iz Amerike došao Aca Nikolić Santoro, snimio sam fotografiju pobedničke ekipe „Četvorka u srcu”.

Revija br 169 - Maj 2008

Doktor A. S. Kuk
Doktor A. S. Kuk
Redakcija Revije Kolubara
Nedavno je iz Amerike u Valjevo dolazila jedna dama tragajući za večnim počivalištem svoga srodnika Alberta Samjuela Kuka.

Revija br 168 - April 2008

Rajko Mitić (1922–2008)
fudbaleri
Branko Vićentijević
Prva Zvezdina „zvezda”, njen dugogodišnji kapiten i jedan od najboljih igrača u istoriji crveno-belih, srpskog i jugoslovenskog fudbala, Rajko Mitić (1922), preminuo je u Beogradu, u subotu, 29. marta.