Revija Kolubara broj 179 - Mart 2009

Grb Valjeva

Nagrade grada Valjeva
Uredništvo Revije Kolubara
Ko to ne ispunjava kriterijume, predloženi za nagrade i nagrađeni, ili oni koji su, uz ostalo, prisvojili pravo na nagrađivanje?

Od kurira Danka do šnajdera Bore
Branko Antonić
Darija Ranković, novinar Radio"Patka"
Novinar ali i glumac Branko Antonić, programski direktor Radio „Patka”, sekretar „Abraševića”, po odluci žirija Revije „Kolubara”, proglašen je za Valjevca ličnost 2008.

Valjevo: Gradac, kao primer
Vodenica na reci Gradac, na Šarenom platnu
Miloš Katić
Mitska reka! Ovako je jedan televizijski novinar u seriji svojih putopisnih emisija nazvao reku Gradac. (4 komentara)

Kratko pamćenje
Branko Vićentijević
LDP se u Valjevu sve ozbiljnije primiče vlasti valjda računajući na kratko pamćenje naroda i oprost greha na narednim izborima

Metalac ravnopravan sa Zvezdom
Marojević u duelu sa Kikanovićem
Dušan Selaković
Valjevski košarkaši se na završnom turniru „Kupa Radivoja Koraća” u Nišu nisu obrukali ali je potrebno da u Metalcu shvate da klub nije samo dobra ekipa

Aca Santoro
Aca
Željko Simić, Esen (Nemačka)
Na Sinalko letnjoj ligi u Valjevu, 2004. godine, na koju je iz Amerike došao Aca Nikolić Santoro, snimio sam fotografiju pobedničke ekipe „Četvorka u srcu”.

Pogrešio? Smeni ga!
Radoš Glišić
Nikad teža situacija, a nikad toliko lakih rešenja. Doduše, ona ništa ne rešavaju, ali se rešavamo onih koji su stvorili probleme.

Februarske žmurke
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Jubilej „Krušika” * Štrajk u „Srbijanki” * Fašistički grafiti * Divlja telad * Kulturni događaji godine Nacionalna koncertna sezona i Monografija Valjevske biblioteke * Robinzon Nemanja Pavlov (1 komentar)