Revija Kolubara broj 191 - Mart 2010

Iz predstave

Strateška greška sa teškim posledicama
Dušan Arsenić
Priča o ponovnom uspostavljanju profesionalnog pozorišta  u Valjevu je postala paradigma naših zabluda i nedelotvornosti.

Mesto dobrih vibracija
Milan Gajić
Predrag Lučić
Za samo osam godina, od kada je na njenom  čelu Milan Gajić, Poljoprivredna škola u Valjevu poptuno je preporođena. Vraćen joj je stari sjaj, izgrađen đački internat.

Klaster kalabaster
Mermerne ploče na Gradskom trgu
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Tek što je promovisan brend Save Savanovića na redu Opanak od Tiosava, koji će bude veći od ovaj vampir, kako i ne bi kad ga je sami predsednik Tadić tipov'o. (2 komentara)

Vampir i vidra
Branko Vićentijević
Zbog čega je na Sajmu turizma novoosnovani turistički klaster Valjevo za vas predstavljao vodeničar Sava Savanović, a JP Valjevo turist vidra * O rejtingu Valjeva i novim kadrovima koji nas soče po inostranstvu (3 komentara)

Valjevci u dijaspori
Redakcija Revije Kolubara
U Reviji „Kolubara” posebnu pažnju poklanjamo našim zemljacima u tzv. dijaspori. Onim ljudima iz čitavog Kolubarskog okruga, koje su život i poslovi odveli u druge zemlje, poneke i na druge kontinente. (3 komentara)

Usamljeni Raša Plaović
Draga Spasić
Redakcija Revije Kolubara
Valjevo ima mnogobrojne ulice, poneke su i sa čudnim nazivima, a samo jedna nosi glumačko ime. Zove se po Raši Plaoviću, značajnom dramskom umetniku, rođenom na Ubu 1899. godine. (2 komentara)

Radomir Vojisavljević – Babac
Vesna Đukić, Beograd
Rođen je između 1905. i 1912. godine, verovatno da o tome još postoje podaci u crkvenim knjigama krštenih. Imao je braću Rašu i Nikolu i sestru Sofiju koja je bila profesor u Valjevskoj gimnaziji. (2 komentara)

Tamo je ovde
Branko Pirgić
U januarskom  broju „Kolubara” svoje  razloge za odlazak ponudio je i  Janko  Levnaić. Ovoga  puta bih  načinio  varijacije, mala  dopisivanja i komentare

Februarsko brigovanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Valjevski perači novca * Gašenje „Krušikovih” armatura * Nevolje vijačara „Gradca” * Vek i po Valjevskog pozorišta * Kulturni događaji godine Abrofest i Džez festival * Valjevski brend – vampir Sava * Prolećne vode