Revija Kolubara broj 175 - Novembar 2008

Dr Ilija Tripković, dirketor Zdravstvenog centra Valjevo, u razgovoru sa Darijom Ranković

Na putu smo da budemo bolnica za XXI vek
Darija Ranković
Zdravstveni centar u Valjevu danas u mnogome drugačije izgleda u odnosu na 2000.  godinu, kada je dr Ilija Tripković postavljen za direktora (1 komentar)

Renesansa valjevske košarke
Trener Vlado Đurović
Branko Vićentijević
Metalac je zabeležio šest startnih pobeda u Svislajon ligi Srbije, ambicija je plasman u Super ligu, a mnogo toga biće jasnije u naredna tri kola

Kako da nam bude bolje?
Redakcija
Polazeći od rasprostranjene procene da je Valjevu potreban ekonomski i svaki drugi oporavak, otvaramo javnu debatu o tome šta bi u gradu moralo da se uradi

Luj Žedeon ponovo među valjevcima
Milijan Jelić
Ljiljana Ljiljak
Sa Milijanom Jelićem o vinima i vinogradima nakon četvrte uspešne berbe grožđa sa njegove plantaže u Bujačiću (1 komentar)

Fotografi valjevskog kraja
Radojko Bata Antić
Zdravko Ranković
Biografijama Kuzmana Trivanovića, Leopolda Hajla i I. Hašike, počeli smo da publikujemo svoje priloge za biografski leksikon fotografa Valjevskog kraja.

Naprednjaci uz bok demokrata
Branko Vićentijević
Svaka sesija Grdske skupštine Valjeva ne počinje bez petosatne rasprave o dnevnom redu * „Naprednjaci” povukli potpise za smenu predsednika Gradskog parlamenta (1 komentar)

Tri dana u Štajerskoj
Ptuj, Slovenija
Zdravko Ranković
Četrdeset novinara iz Srbije odazvalo se pozivu „Perutnine” iz Ptuja da se neposredno upoznaju sa proizvodnjom i preradom živinskog mesa prema pravilima EU (1 komentar)

Luka Milunović, agronom i profesor
Luka Milunović
Zoran Joksimović
Krajem oktobra umro je u Valjevu Luka Milunović, diplomirani inženjer agronomije, dugogodišnji profesor i direktor valjevske Poljoprivredne škole. (1 komentar)

Oktobarsko gušterisanje
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Mali Jelići iz Radobića * (Ras)prodaja Valjevske pivare * Hipermarketi gase bakalnice * Zatvor za ekokriminalce * Internacionalni Džez fest * Kolubarska trilogija (1 komentar)

Muke s rečima
Radoš Glišić
Kako su samo za mesec dana novinari ostali bez posla. Sve je krenulo nekako spontano, da bolje ne može biti, bolje nismo mogli ni sanjati.