Revija Kolubara broj 223 - Novembar 2012

Black diamond biblioteka u Kopenhagenu (ne mora baš tako...)

Vreme je za novu biblioteku!
Redakcija
Poodavno je otklonjena dilema da li je Valjevu i Valjevcima potrebna nova biblioteka. Svakome iole razboritom znano je i to da je moguća nova i velika Valjevska biblioteka. 

Krle pada na „Oktaviji”
Branko Vićentijević
Oktobarska sednica Gradske skupštine prekinuta zbog pokušaja SNS da smeni tzv. zamenika gradonačelnika Dragoljuba Krstića iz Pobede  / “Škoda oktavija” vraćena Apotekarskoj ustanovi po nalogu gradonačelnika Stanka Terzića (SP) (2 komentara)

Novo znamenje
Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Jedan od komentara na društvenim mrežama glasi: Valjevci, stidite se kakvu vlast imate. Ovome se nema šta dodati, ni oduzeti.

Zaveštanje Mila Gajića
Milenko Radović
Mile Gajić je bio kulturni radnik (ka­ko se to kaže!), uža sp­ec­ija­ln­ost mu je bila pozorišna režija. Me­đutim,  duži je i širi spisak ak­ti­vn­os­tima kojima se odazivao svim svojim zn­anjem i iskustvom, stravstveno i uporno, do fanatičnosti.  (1 komentar)

Bili smo tu i tu
Slavica Sabo Tripković
Ako neko slabijeg zdravlja želi da up­ozna Evropu, onda to nikako ne­bi trebalo da čini direktnim od­la­skom u Brisel, pa makar morao da pr­es­eda u Frankfurtu ili Cirihu... (1 komentar)

Biblioteka u belom Valjevu
Redakcija
„Kolubara” je 10. oktobra, za 65. rođendan Radovana Belog Markovića, objavila u za­sebnom izdanju njegovu priču „Bi­bli­ote­ka u Belom Valjevu”.

Oktobarski kontrasti
hroničar: Ljiljana Kecojević
Za 400 mesta u „Gorenju“ 7.000 konkurenata / Pivari otpisan državni dug / Stečaj „Nove Srbijanke“ / Divčibare i Ljig bez vode / Džez fest/ Jubilej Radovana Belog Markovića / Odlazak Mila Gajića

Mile Gajić
Zdravko Ranković
Dogodilo se da je našim uvodnikom „Mile i Mijan” iz prošlog broja Revije poslednji put za njegova života pomenut u štampi pozorišni reditelj Miodrag Mile Gajić.