Revija Kolubara broj 198 - Oktobar 2010

Čelni ljudi Valjeva (izvor: www.valjevo.rs)

Dvogodišnji učinak vlasti (II)
Redakcija Revije Kolubara
Pred svoj skori jubilej – izlazak 200. broja – Revija „Kolubara” otvara debate o ponekim u ovo vreme važnim i interesantnim pitanjima koja su od interesa za Valjevce, Valjevo i Valjevski kraj. (1 komentar)

Muke po Makiju
Bogoljub Arsenijević Maki
Branko Vićentijević
Zbog čega je vlastima u Srbiji trebalo skoro 11 godina da stave tačku na dešavanja sa valjevskog „mitinga protiv vlasti”, održanog na Gradskom trgu 12. jula 1999. (1 komentar)

Arhitektonski korak sa Evropom
Anđelka Mandić Milutinović, Vlastimir Čarnojević, Ivan Rašković, Darko Marušić i Milan Maksimović
Ljiljana Ljiljak
Nakon Konaka Kneginje Ljubice i Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA),  izložba o arhitektonskim ostvarenjima u Valjevu tokom protekle decenije predstavljena je i domaćoj publici. (2 komentara)

Jedina alternativa
pisi kao sto govoris 198
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Maki jopet uhapšen, pa lično od Predsednika pomilovan, ali, za pretpostaviti je da bi, kad bi znao Ko se sve za njega založio i ko sve intervenis'o, tražio strogu samicu. (2 komentara)

Vasilijev pajaco
Vasa Dolovački -
Nataša Kristić
Izlagački ciklus „Jedna izložba – jedna slika”, Moderne galerije, Valjevo, nastavljen je svečanom premijerom monumentalnog platna Vasilija Dolovačkog – „Arlecchino”.

Od Valjeva do Velike Zdenčine via Zagreb
Zagreb
Zdravko Ranković
Suočenost za krupnim izazovima i preozbiljnim zadacima odvela je troje iz rukovodstva Stanice – Ljubicu, Srđana i Vigora – i u selo Velika Zdenčina, desetak kilometara zapadno od Zagreba

Njujorške gužve
Dvorište MoME
Larisa Ranković
U Njujorku je svugde gužva. Ili red. Na JFK aerodromu na pasošku kontrolu čekacete sat vremena. U hotelu treba stajati u redu 15 minuta da se dobije ključ. Slično je i na ulasku u autobus za Boston (1 komentar)

Septembarski gemišt
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Makijevo hapšenje i amnestija * Borci o drugovima-gospodi i gospodi-mučenicima * Krušikov „bumbar” * Abrofest *  Šampionska mlekulja Fajla * Dinosaurus (1 komentar)

Ššš - šta štampa štampa
uvodnik 198
Radoš Glišić
„Verujte našim očima” – poruka TV emisije Oko dobro se primila u Srbiji. Gajim nadu da smo u većini mi koji verujemo svojim očima. (2 komentara)