Revija Kolubara broj 192 - April 2010

Stojadin za predsednika
Piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika „Vreme”
Ako je pop Stojadin post'o direktor Patrijaršije, molim lepo, zar to nije za Nagradu, pride mu ide u prilog što je Onaj Parfem, zbog što mu rek'o Lopužo jedna, kažnjen sa 1000 dinara.

Idi bidi bek
Branko Vićentijević
Kako je Mali Džokej (DSS) postao profesionalni spiker gradskog parlamenta * Šta kaže „politička analitika” druga Poćute (SPS) * Ko će umesto novinara da drlja neuzorano (2 komentara)

Štitimo obraz Valjeva
Živana Žana Vojinović
Valjevci glumci u Šapcu: Petar Lazić, Ivan Tomašević i Slobodan Petranović Šarac na profesionalni glumački put krenuli su kao amateri valjevskog „Abraševića”.

„Abrašević” u Zvezdara teatru
Miroslav Trifunović
Veoma uspešna premijera, brojni aplauzi na otvorenoj sceni prepunog gledališta, bili su dokaz ne samo kvalitetne profesionalne predstave nastale u Valjevu

Dobri duh srpske fotografije
Đorđe Bukilica
Goran Malić
Nikad neću zaboraviti februarski dan 1974. kad sam kao mlad zaljubljenik u fotografiju ušao u Foto klub „Beograd” i tamo zatekao samo tri osobe (1 komentar)

Balkansko ludilo
Branko Vićentijević (Foto: Sreten Pantelić)
Gostovanje košarkaških veterana „Zbogom pamet” iz Slovenije u Valjevu podsetilo na „zlatno doba” tog sporta u bivšoj SFRJ, selekcija Kolubarske lige pobedila sa 96:91

In memoriam
Redakcija Revije Kolubara
Đorđe Bukilica, Miloš Tasić, Svetlana Božić - Vesić, Mojsije Žarković, Predrag Petrović, Branislav Brana Matić, Dobrivoje Nedeljković (1 komentar)

U Sisku i Čakovecu, prvi put
Zdravko Ranković
Dvodnevno putovanje (24. i 25. mart) u te dve varoši u Hrvatskoj organizovano je u Privrednoj komori Srbije. (2 komentara)

Odbor za proslavu gimnazijskog jubileja
Redakcija Revije Kolubara
1. Matija Bećković, pesnik akademik, predsednik Odbora 2. Zoran Jakovljević, gradonačelnik Valjeva, potpredsednik 3. Aleksandar Loma, akademik, profesor na Filozofskom fakultetu... (2 komentara)

Martovske (pro)mene
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Kosovo ili Evropa * Igre sa otkupom akcija * Penzioneri milioneri * Ubski ratari u Parizu * „Abrašević” u Zvezdara teatru * Pulikin „Alfabet zvezda” * „Metak za sve” Dušana Spasojevića u Rijeci (2 komentara)

Ovo nije bilo ovde
Radoš Glišić
U ludim godinama demonstracija, pištaljki, lonaca, rušenja Miloševića i svega što tome pripada, pojavio se jedan grafit u Beogradu koji je stavljen u naslov ovog uvodnika. (1 komentar)