Revija Kolubara broj 164 - Decembar 2007

Projekat Kongresnog centra na Divčibarama

Divčibarski krov za balkanske dijaloge
Ljiljana Ljiljak
Sa arhitektom Ivanom Raškovićem iz AGM tima o najvećem turističkom projektu na ovim prostorima. O simbolima prostora, razvoju Divčibara, arhitektonskim dilemama, o tome šta sa zdanjima iz prošlosti (2 komentara)

Valjevo u Njujork Tajmsu i Gardianu
Larisa Ranković
Izbeglice. Bombardovanje. Odlazak sa ratišta. Protesti. Pogibija na ulici. Šah. I jedna romantično-umetnička životna priča. To su teme u vezi kojih je Valjevo pominjano u stranoj štampi. (1 komentar)

Prvo lice množine
Dragan Todorović
Kad njihov Tuta i njihov Mića uzmu da brinu o Opštem interesu, onda i Valjevo postaje selendra po tutomićovanskoj meri i pameti

Privatizacija
Branko Vićentijević
Aukcijsko prodavanje JIP Radio Valjevo zakazano je za 21. decembar po početnoj ceni od 7,168.000 dinara jer je 70 odsto društvenog kapitala procenjeno na 29,866.000 dinara.

Statisti
Radoš Glišić
Ima tome gotovo godinu dana kako smo gledali na TV-u da hapse nesrećne carinike na radnom mestu. (1 komentar)

Miloguzovoznica
Branko Vićentijević
Zbog čega je zaribao rad novog Privremenog d'izvinete organa * Da li se visoka delegacija NS s pravom po inostranstvu predstavlja kao delegacija Valjevske opštine (1 komentar)

Proradio Dom omladine!
Aćim Aleksić
Te 1967. leto smo proveli uglavnom na Pločama, već se bližilo Preobraženje kad prestaje kupanje pa smo se preselili na „Petnaesti”...

Novembarske iznude
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Sezona štrajkova * (Ras)prodaja medija * Socijalni program za kožare * Stefilovci prodaju i halu * Jubileji Valjevske bolnice i Gimnazije * Struja sa deponije * „Veliki brat” u školskim dvorištima

Krstići tope mast
Andrej Jelić Marikov
Andrej Jelić Marikov dobio je nagradu Udruženja književnika Srbije „Milan Rakić”. Nagrađena mu je zbirka „Naša stvar” (izdanje „Beoknjige”). (3 komentara)

In memoriam
Redakcija Revije Kolubara
Milan Miša Martinović (1932), Likovni urednik „Kolubarinih” izdanja * Dr Čeda Milutinović, lekar čija je specijalnost bila gastroenterologija (1 komentar)