Revija Kolubara broj 236 - Decembar 2013

foto: Miodrag Vujić

Ja tebi vojvodo...
Branko Vićentijević
Kako su “po konkursu” izabrani direktori šest valjevskih javnih preduzeća / Šta je sve dogovoreno između SPS i SNS za minulu novembarsku i predstojeću decembarsku sednicu gradskog parlamenta kako bi se održala ljubav “švajsovana” / Zašto naprednjaci osnivaju Regionalnu razvojnu agenciju za Šabac i Valjevo kad socijalisti već imaju svoj ARROKO u Lajkovcu 

CV sve govori
Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
U Valjevo city izabrani isti direktori u javna preduzeća, jerbo nije bilo drugih kandidata, a Bosanci rešili veliko pitanje Zašto nema sexa u državnim firmama, Sve familija. (1 komentar)

Srđa Popović
Zdravko Ranković
«Njujork tajms» je u svom nedeljnom broju od 3. novembra pisao o nedavno preminulom advokatu Srđi Popoviću, «šampionu ljudskih prava». Tu je i podsećanje na osudu od godinu dana zatvora koja mu je izrečena u Valjevu  (1 komentar)

Kad četkica zameni posao
Darija Ranković
U Morinju, prelepom mestu u Boki Ko­to­rskoj, gde svakog leta po mir i od­m­or odlaze pojedini valjevski no­vi­nari, probudio se zaboravljeni talenat i rodila ljubav prema slikarstvu. Ra­do­v­an Lazarević, urednik RTS dopisništva u Valjevu, u tom primorskom mestu shvatio je da su njegovi crteži iz osnovne šk­o­le s razlogom završavali na izložbama (1 komentar)

Violeta Milošević
Zdravko Ranković
Petočlani Upravni odbor Matične bi­blioteke «Ljubomir P. Ne­na­do­v­ić» u Valjevu odlučio je 8. novembra da za novu direktorku te institucije ku­lture od nacionalnog značaja imenuje Vi­oletu Milošević. 

Valjevska inicijativa
Radoš Glišić, novinar
Čitajući novine ovih meseci, iz “gr­ada na Kolubari” stižu vesti da skener u bo­lnici na radi već šest meseci, da će Op­ština morati da potroši jednak iz­nos novca za odštete građanima od ujeda pa­sa lutalica koliko i za održavanje u ži­votu grada u zimskim uslovima.

Novembarski kontrasti
hroničar: Ljiljana Kecojević
Reprogram komunalnih dugova. / Muke sa azilantima / Globa za uvredu novinarke / Koncerti u Muzičkoj školi / „Otelo“ / Sabrana dela R.B.Markovića / „Nije narod sapun da se potroši“