Revija Kolubara broj 243 - Jul 2014

foto: Đorđe Đoković

Valjevo drugi put ranjeno
Ljiljana Ljiljak
O majskom povodnju koji je razotkrio kako smo sistematski uništavali struku , znanje, baštinu generacija. O nepotrebno uništenom keju Kolubare, zaboravljenim pošumnjavanjima,  neodgovornoj brizi o rekama i porečju. O tome  da se od bujičnih voda ne može braniti vrećama sa peskom. (2 komentara)

Koja cenzura
piše: Dragan Todorović, novinar nedeljnika "Vreme"
Kakva qrac cenzura, drugi, i veći, andrak je ovde u pitanju! (1 komentar)

Dvostruku julski hrkljuš
foto: Đorđe Đoković
Branko Vićentijević
 Trebalo je, najpre, am­or­ti­zo­va­ti nezadovoljstvo GG Pobeda (vr­e­me je, kažu, najbolji lek), potom se gr­ad­on­ač­elnik Stanko Terzić razboleo, a onda su pojedini glavari krenuli na zaslužene go­dišnje odmore put letnjih destinacija. 

Junsko vidanje
hroničar: Ljiljana Kecojević
Rebalans za obnovu / Valja se za Valjevo / Majkrosoft za IS Petnica / Koncert pijaniste Bojana Marjanovića / Akvareli Sava Popovića / Biblioteka u Domu vojske?

Valjevci u bežaniji
Žana Vojinović
Krajem 1915. godine ostaci srpske kr­alj­evske vojske, praćeni narodom, u tri kolone povlačili su se u gudure Al­banije i Crne Gore. Bio je to epilog 50-to­dnevnog otpora nadmoćnom ne­pr­ija­te­lju.

Obnova
Branko Vićentijević
U Obrenovcu je, na Vidovdan, započeta obnova Srbije postradale u majskim poplavama uz obećanje premijera Aleksandra Vučića (SNS) da će svi koji su ostali bez krova nad glavom dobiti kuće.