Revija Kolubara broj 186 - Oktobar 2009

Srđan Ilić

Pogled na grad sa krova „Narcisa”
Ljiljana Ljiljak
Sa arhitektom  Srđanom Ilićem, autorom  projekta rekonstrukcije hotela „Narcis” o  Gradskom trgu i stambenoj gradnji. Takođe i o novim projektima. (1 komentar)

(Ne)očekivana pobeda Ban Ki Muna
Razjedinjeno bratstvo: Tomislav Nikolić, Aleksandar Stefanović i Vojislav Šešelj
Branko Vićentijević
Kako je dr Aca Gajić na izborima u G17 Plus nadmudrio Miloja Obrenovića * Jovan Krkobabić i Ivica Dačić poodili Valjevo * Narodni i ini socijalisti pretrčavaju među Nikolićeve naprednjake (1 komentar)

Prota Matija i Ilija Birčanin - najtraženiji u septembru
Statistika poseta kolubara.info
Ljubinko Ranković
Zanimljivosti zapažene u statistici poseta sajtu kolubara.info u prvih devet meseci 2009. * Od početka godine, sajt je posetilo 49.056 posetilaca (8 komentara)

Ambasador Srbije
Miloš Teodosić
Branko Vićentijević
Miloš Teodosić svrstan u najbolju petorku Evropskog prvenstva u Poljskoj na kojem su košarkaši Srbije osvojili srebrnu medalju

Dan u Ljubljani
Boris Tadić u Ljubljani
Zdravko Ranković
Pretposlednji ovooktobarski dan mnogobrojni privrednici iz Srbije, 150-200 ljudi iz preko 130 preduzeća proveli su u Ljubljani.

U Trebinju, kao i u Valjevu
Scena iz
Miroslav Trifunović
Trebinje, višedecenijski domaćin „Festivala festivala”, najboljih pozorišta nekadašnje Jugoslavije, na kome su se i valjevske predstve uvek „proslavljale” (1 komentar)

U Crikvenici, uz belo i češki Yesterday
Crikvenica
Tomislav Milanović
Slika tetke Lepe sa letovanja u Crikvenici učinila je da mi u skromnom detinjstvu, sredinom šezdesetih, to mesto postane ideal letovanja.

Lambaša
Branko Pirgić
Umesto nekrologa Andriji Milićeviću Lambaši * Beži, evo Lambaše! Raspršili bismo se kao vrapci na ovu opomenu. Školsko dvorište bi ostajalo pusto. (2 komentara)

Septembarski bes i zlovolja
Hroničar: Ljiljana Kecojević
Restriktivni rebalans * Grad Valjevo nagrađen za javnost * Stižu zadocneli socijalni stanovi * Zvezde Miloš Teodosić i Šahisti - prvaci Srbije * Kulturni centar Valjevo * „Nikad heroin” * „Leptirica” u Trebinju

Većina i manjina
Revija Kolubara - uvodnik, oktobar 2009
Radoš Glišić
Može li Srbija napred sa ovakvom „većinom” i ovakvom „manjinom”? Teško, jer bi trebalo da sadašnja „manjina” postane „većina”.